Wij werken samen met WWF

24 september 2020
WWF

Via onze website kan je een bijdrage doneren aan WWF. Zij zorgen er dan voor dat de mooie bossen van het regenwoud in tact blijven en dat de jaguar niet uitsterft. Wat jouw bijdrage precies doet? Je leest het hieronder!  

Wij kunnen niet zonder bossen!

Wij vinden bossen erg belangrijk, dit is namelijk waar wij onze avonturen in de natuur beleven. Wij voelen ons hier thuis en zijn hierin niet de enige. Zo ziet de jaguar het regenwoud bijvoorbeeld als thuis.  We kunnen niet zonder bossen, en toch verdwijnen er per minuut 30 voetbalvelden aan bos. Dit komt voornamelijk door ontbossing. Deze bomen worden gekapt om land vrij te maken voor de aanleg van zowel kleinschalige als grote plantages voor soja, palmolie, en voor weides voor vee. Ook illegale houthandel is een belangrijke oorzaak van het  verdwijnen van grote stukken bos. Hier willen wij wat aan doen!

  Wij werken samen met WWF

Daarom werken wij samen met WWF.

Via onze website kan je een bijdrage doneren aan WWF. Zij zorgen er dan voor dat de mooie bossen van het regenwoud in tact blijven en dat de jaguar niet uitsterft. Dit is wat jouw bijdrage kan doen:

€1 – Waar leeft de jaguar precies? Zijn er genoeg prooidieren voor de jaguar om te overleven? Met een cameraval spotten we alle dieren in het regenwoud en weten we wat belangrijke gebieden zijn om te beschermen. Met €1 draag je bij aan de aanschaf van een cameraval, die kan wel €400 kosten! 

€3,50 – Geef een boom terug aan de jaguar! We willen de kleine stukjes bos die nu zijn versnipperd weer met elkaar verbinden. Waar nodig planten we bomen om het leefgebied van de jaguar uit te breiden. Hierdoor kunnen ze elkaar in de paartijd weer bereiken.

Wij werken samen met WWF

€9,95 – Met een bosje bomen breng je het bos terug in het Atlantisch Regenwoud. Met een klein bosje kunnen we 15m2 aan bos herstellen met bijvoorbeeld bloemenbomen die insecten aantrekken. Insecten zijn belangrijk voor het behoud van het regenwoud; ze zorgen voor bestuiving van bloemen.  

€19,95 – Met een medium bosje kunnen we 30m2 bos herstellen, met bijvoorbeeld fruitbomen. Fruitbomen bieden voedsel voor onder meer apen en vogels. Deze dieren eten de vruchten en poepen de zaden weer uit. Hierdoor helpen ze bij de verspreiding van bomen en planten.  

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!