Wij werken samen met WWF

24 september 2020
kind, wwf logo, fun forest

Via onze website kan je een bijdrage doneren aan WWF. Zij zorgen er dan voor dat de mooie bossen van het regenwoud in tact blijven en dat de jaguar niet uitsterft. Wat jouw bijdrage precies doet? Je leest het hieronder!  

Wij kunnen niet zonder bossen!

Wij vinden bossen erg belangrijk, dit is namelijk waar wij onze avonturen in de natuur beleven. Wij voelen ons hier thuis en zijn hierin niet de enige. Zo ziet de jaguar het regenwoud bijvoorbeeld als thuis.  We kunnen niet zonder bossen, en toch verdwijnen er per minuut 30 voetbalvelden aan bos. Dit komt voornamelijk door ontbossing. Deze bomen worden gekapt om land vrij te maken voor de aanleg van zowel kleinschalige als grote plantages voor soja, palmolie, en voor weides voor vee. Ook illegale houthandel is een belangrijke oorzaak van het  verdwijnen van grote stukken bos. Hier willen wij wat aan doen!

 

Daarom werken wij samen met WWF.

Via onze website kan je een bijdrage doneren aan WWF. Zij zorgen er dan voor dat de mooie bossen van het regenwoud in tact blijven en dat de jaguar niet uitsterft. Dit is wat jouw bijdrage kan doen:

€1 – Waar leeft de jaguar precies? Zijn er genoeg prooidieren voor de jaguar om te overleven? Met een cameraval spotten we alle dieren in het regenwoud en weten we wat belangrijke gebieden zijn om te beschermen. Met €1 draag je bij aan de aanschaf van een cameraval, die kan wel €400 kosten! 

€3,50 – Geef een boom terug aan de jaguar! We willen de kleine stukjes bos die nu zijn versnipperd weer met elkaar verbinden. Waar nodig planten we bomen om het leefgebied van de jaguar uit te breiden. Hierdoor kunnen ze elkaar in de paartijd weer bereiken.

€9,95 – Met een bosje bomen breng je het bos terug in het Atlantisch Regenwoud. Met een klein bosje kunnen we 15m2 aan bos herstellen met bijvoorbeeld bloemenbomen die insecten aantrekken. Insecten zijn belangrijk voor het behoud van het regenwoud; ze zorgen voor bestuiving van bloemen.  

€19,95 – Met een medium bosje kunnen we 30m2 bos herstellen, met bijvoorbeeld fruitbomen. Fruitbomen bieden voedsel voor onder meer apen en vogels. Deze dieren eten de vruchten en poepen de zaden weer uit. Hierdoor helpen ze bij de verspreiding van bomen en planten.  

Dit vindt je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Deze browser wordt niet meer ondersteund, gelieve een moderne browser gebruiken.

(Chrome, Firefox, Edge)

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

Grote groep of kinderfeestje?

Groepsarrangement

Selecteer een datum

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍
Oh jee, ons klimbos zit vandaag vol! 😮
Wil je toch graag op avontuur? Kies dan een andere datum of locatie.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal incl.10% korting
Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling
Deze stap is vereist!
Tickets Bestel ze hier direct!