Zo geniet jij optimaal van je klimtijd!

11 juli 2022

Heb je net een avontuur in ons bos geboekt en wil je graag weten hoe je het snelste de boom in kan en maximaal van je klimtijd kan genieten? In deze blog geven we je alle tips mee.

 

Plan je bezoek in de daluren

Je kan pas echt lekker doorklimmen wanneer het rustig is in ons bos. Wil je graag veel routes klimmen in een korte tijd? Kies dan een vroeg startmoment! Hoef je niet per sé in het weekeinde te klimmen? In de lente & zomer zijn we ook vaker doordeweeks open. Op doordeweekse dagen is het vaak minder druk dan in het weekend en klim je sneller door ons bos.

Goede voorbereiding is het halve werk

Wil je niet te lang wachten bij de receptie? Kom dan goed voorbereid naar ons bos! Twee dagen voor je activiteit ontvang je een bevestigingsmail. Hierin vind je onder andere de deelnameverklaring. Deze kan je thuis alvast digitaal invullen. Het invullen van de verklaring duurt vaak een paar minuten. Door het thuis in te vullen scheelt het extra tijd bij de receptie, waardoor je sneller kan beginnen aan jouw klimavontuur!

klimmen, groepen, amsterdam, fun forest

Laat waardevolle spullen thuis

Heb je een mooie ketting, een dure telefoon of andere waardevolle spullen die je liever niet verliest? Laat deze dan vooral thuis. Tussen de bomen vallen er snel dingen uit je zakken, waardoor je zonder het te merken zomaar van alles kwijt kan raken. Een van de huisregels in ons bos is dat je niet met sieraden om de boom in mag. Doe je dit wel? Dan is dit altijd op eigen risico. Voor het klimmen kan je je waardevolle spullen achterlaten in een van onze borgvakjes, maar het is nog slimmer om ze gewoon helemaal thuis te laten.

Kleed je op het weer

Tijdens het klimmen kan je flink gehinderd worden door je kleding. Zorg voor stevige & dichte schoenen met een goed profiel, zodat je veel grip hebt en makkelijker klimt. Is het koud buiten? Trek dan vooral veel laagjes aan en trek er ééntje uit zodra je het warm hebt. Om lekker op tempo te blijven, moet je je lichaamstemperatuur goed blijven reguleren. Wanneer je het te warm krijgt, zetten je bloedvaten uit en daalt je bloeddruk, waardoor je een moe gevoel krijgt.

Vraag om advies

Onze beste tip? Vraag ons personeel om advies! De instructeurs, of ‘rode helmen’, weten vaak het beste wat er speelt in het bos. Wil je weten wat de snelste route is, ben je op zoek naar een specifieke uitdaging, heb je zin in een parcours vol tokkelbanen of zoek je een route die niet al te druk is? Vraag het vooral. Ons personeel staat altijd klaar om je te helpen!

Dit vindt je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Deze browser wordt niet meer ondersteund, gelieve een moderne browser gebruiken.

(Chrome, Firefox, Edge)

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

Grote groep of kinderfeestje?

Groepsarrangement

Selecteer een datum

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍
Oh jee, ons klimbos zit vandaag vol! 😮
Wil je toch graag op avontuur? Kies dan een andere datum of locatie.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal incl.10% korting
Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling
Deze stap is vereist!
Tickets Bestel ze hier direct!