Winterklimmen: kledingtips!

6 november 2023

Ben jij klaar om deze winter op avontuur te gaan in ons klimbos? Deze winter kan je in het Amsterdamse bos komen klimmen. Het kan in de hoogte soms best fris worden tussen de bomen. Gelukkig warm je tijdens het klimmen goed op. Maar er zijn ook andere dingen die je kan doen om lekker warm te blijven in het klimbos. Zo kan je jezelf goed kleden op het weer! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Bedek je hoofd 🧔

Wist je dat je 10% van je lichaamswarmte verliest via je hoofd? Je kan deze warmte makkelijk vasthouden door je hoofd te bedekken met een warme muts. Zorg dat je een simpele muts draagt (dus zonder pompon), die past namelijk ook onder je helm!

Draag laagjes! 🧥

Het fijnste is om meerdere lagen kleding aan te hebben tijdens het klimmen. Ben je goed opgewarmd? Dan kan je makkelijk een laag uitdoen. Krijg je het weer fris? Trek dat laagje dan snel weer aan!

Een goed systeem om aan te houden is het 3-lagensysteem.

  1. Onderlaag: deze laag voert je zweet goed af, zoals een sporthemd of thermoshirt.
  2. Isolatie: dit is de laag die je warm houdt, bijvoorbeeld een vest of warme trui.
  3. Buitenlaag: met deze laag kleed je je op het weer, zorg dat deze wind en waterdicht is.

Handschoenen met grip en warmte 🧤

Kom je winterklimmen? Dan krijg je van ons gratis een paar klimhandschoenen. Warme vingers maken het klimmen een stuk makkelijker, zorg dus dat je de handschoenen draagt! Wil je liever je eigen handschoenen aan? Dat mag natuurlijk ook. Tip: kies een paar handschoenen die warm zijn, maar ook grip geven.

Een nekwarmer is je beste vriend 🧣

Lange sjaals zijn echt niet handig in het klimbos. Wil je toch een warme nek tijdens het klimmen? Kies dan voor een nekwarmer! Deze kokervormige sjaal past precies onder je jas, waardoor je helemaal niet merkt dat hij er zit. Als het heel koud is, kan je hem zelfs over je neus trekken zodat je gezicht lekker warm blijft. Wil je toch een sjaal dragen tijdens het klimmen? Stop deze dan goed in je jas, zodat hij niet in de weg zit.

Zeg maar dag tegen koude tenen! 🧦

Als je lichaam het koud heeft, is het belangrijkste dat je organen warm blijven. De uiteinden van je lichaam koelen daarom als eerste af. Je kan je lichaam makkelijk een handje (of voetje) helpen, door een paar warme sokken aan te doen. De beste buitensportsokken voor in de winter zijn ademend en hebben een goede temperatuurregulering.

En als je dit allemaal zo weer vergeten bent, zing dan bij jezelf nog eens: hoofd, laagjes, handen, teen. Dan heb je ze (bijna) allemaal! Heel veel plezier in ons winterse klimbos.

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!