Tijd voor avontuur!

26 oktober 2022

Het is voor kinderen hartstikke gezond om buiten op avontuur te gaan. Tegenwoordig zitten een heleboel kinderen en jongeren helaas steeds vaker binnen. In plaats van buiten in het bos, spelen ze binnen achter een beeldscherm. Wij willen dat hier verandering in komt, het is tijd voor avontuur.

Iedere keer dat je kiest voor een buitenactiviteit, help je je gezondheid. Buiten zijn is goed voor je! Bij zonlicht neemt je lichaam vitamine D op en maak je serotonine aan. Hierdoor krijg je meer energie en wordt je gelukkiger, daarnaast bevordert een teug frisse lucht ook je creativiteit.

Buiten spelen is een avontuur! De natuur nodigt je uit om iedere keer weer lekker te bewegen, op een andere plek. Zorg er dus voor dat je regelmatig buiten speelt. Laat je niet tegenhouden door het weer, maar trek je regenjas en stevige schoenen aan en ga eropuit!

In de buurt

Je hoeft niet ver van huis. Stap eens de deur uit en loop een rondje in je wijk. Wat kom je tegen? Is er een park in de buurt, misschien loopt er wel een riviertje, of vind je een klein stukje bos. Kijk wat je daar kan doen. Is er een plek om een hut te bouwen, of een met vrienden een tikspel of verstoppertje te spelen? Wil je meer variatie, neem dan eens een bal mee of ga op zoek naar een speeltuin in de buurt.

In het klimbos

Ons klimbos is ook een geweldige plek om op avontuur te gaan. In de verschillende klimparcoursen kom je iedere keer weer een andere uitdaging tegen. Je verlegt je grenzen en daagt elkaar uit om telkens tot nieuwe hoogtes te klimmen. Hierdoor bouw je aan je zelfvertrouwen en leer je jezelf en anderen beter kennen.

Op Scouting

Ben je pas nog in het klimbos geweest en op zoek naar een nieuw avontuur? Ga dan eens op bezoek bij een Scoutinggroep in jouw buurt. Bij Scouting beleven kinderen tussen de 5 en 21 jaar iedere week een nieuw avontuur in de natuur. Samen met een groep leeftijdsgenootjes doen ze activiteiten die ze uitdagen en waar ze iets nieuws van leren. Er zijn wel duizend Scoutinggroepen verdeeld over heel Nederland, daardoor zit er altijd één bij jou in de buurt! Wil je meer weten? Ga naar www.scouting.nl

Wist je dat je als Scoutinggroep 20% korting krijgt op jouw groepsuitje bij Fun Forest? Gebruik de code SCOUT20FF bij het boeken van jouw groepsuitje en de korting wordt meteen toegepast. Zorg wel dat je je Scoutcard laat zien bij de receptie!

Dit vindt je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Deze browser wordt niet meer ondersteund, gelieve een moderne browser gebruiken.

(Chrome, Firefox, Edge)

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

Grote groep of kinderfeestje?

Groepsarrangement

Selecteer een datum

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍
Oh jee, ons klimbos zit vandaag vol! 😮
Wil je toch graag op avontuur? Kies dan een andere datum of locatie.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal incl.10% korting
Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling
Deze stap is vereist!
Tickets Bestel ze hier direct!