Zo maak je klimmen in de regen leuk!

29 september 2022
Klimuitje in de regen

Als we het weerbericht moeten geloven, staat er deze week een hoop regen op de planning. Dat mag de pret niet drukken! Klimmen in de regen is namelijk nog uitdagender dan wanneer de zon schijnt.

Wat te doen als het regent? Nou, lekker klimmen natuurlijk! Wanneer je ons klimbos in de regen getrotseerd hebt, voel je je helemaal geweldig en mag je jezelf een echte klimkampioen noemen! Om jouw klimavontuur in de regen goed voor te bereiden, geven we je graag de volgende tips mee:

Zo maak je klimmen in de regen leuk!

1. Stevige schoenen

Zorg voor stevige schoenen met een goed profiel. Wanneer het regent, kunnen sommige klimelementen wel eens glad zijn. Geen zorgen, het klimmen is nog steeds hartstikke veilig. Door stevige schoenen aan te doen die het water makkelijk afvoeren, klim je een stuk makkelijker van boom naar boom.

2. Laagjes, laagjes, laagjes

Het is belangrijk dat je je kledinglagen op elkaar afstemt. In het begin zal het erg fris zijn in het bos, maar nadat je een rondje geklommen hebt, merk je dat je snel opwarmt. Wanneer je meerdere lagen draagt, kan je zelf makkelijker je lichaamswarmte reguleren. Zo sta je niet te bibberen van de kou, maar word je ook niet suf van de warmte.

3. Een ademende regenjas

Een simpele regenjas of poncho lijkt misschien een prima optie voor in het klimbos, maar je zal al snel merken dat deze jouw zweet niet goed afvoeren. Wanneer je lichaamsvocht onder je jas blijft hangen, worden je kleren nat en koelen deze sneller af. Zorg dus dat je een goed ademende regenjas aantrekt, zodat de kleding onder je jas droog blijft en je lichaam minder snel afkoelt.

Zo maak je klimmen in de regen leuk!

4. Help elkaar

Klimmen doe je samen, zeker in de regen. Waar de een misschien geen moeite heeft met de extra uitdaging, zal de ander soms wat extra aanmoediging nodig hebben. Check tijdens het klimmen hoe het met de rest van je groep gaat en steek af en toe een hand uit om elkaar te helpen. Zo maak je het klimmen voor de ander al snel wat leuker en versterk je jullie band nog meer.

5. Sluit warm af

Hebben jullie het klimbos in de regen getrotseerd? Sluit dan samen af bij de Boss Kitchen onder het genot van een warme kop thee of koffie. Praat nog even gezellig na. Welk klimonderdeel vonden jullie het meest uitdagend en welk parcours was het leukste om te klimmen? Zo’n heerlijk, warm drankje is de perfecte afsluiter voor een regenachtig avontuur in ons bos.

Wil jij ook zo’n uitdagende dag beleven in ons bos? Boek dan nu je tickets!

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!