Veiligheid

klimmen, schoolreisje, fun forest
Klimbos Limburg, Klimpark Limburg

Veiligheid bij Fun Forest

Fun Forest bestaat inmiddels 10 jaar en is met 4 klimparken de eerste en meest ervaren klimparken-organisatie in Nederland.

Update 15 oktober 2020

We zijn nog steeds open voor kids & volwassenen!

Yes, al onze parken zijn open! We hebben ons klimpark aangepast aan de meest recente regels die het RIVM en de sport-sector hebben opgesteld. Zo zijn al onze klimbossen weer open voor kinderen en volwassenen, en mag je ook je feestje weer vieren in ons bos! Veiligheid voor onze bezoekers en het personeel is altijd onze hoogste prioriteit. Dit betekent dat er een aantal nieuwe regels gelden. Voor alle nieuwe regels en details van ons corona-proof klimavontuur, lees je snel verder.

Regels:

 1. De richtlijnen van het RIVM staan altijd voorop! Voel je je niet lekker? Blijf dan thuis.
 2. Een boeking bestaat uit maximaal 4 volwassenen, tenzij er meer personen uit hetzelfde huishouden komen.
 3. Klimmen kan in Amsterdam en Rotterdam vanaf 110 cm en in Almere en Venlo vanaf 120 cm.
 4. In Amsterdam en Rotterdam moet voor kinderen onder de 130 cm een volwassene aanwezig zijn. Deze hoeft niet mee te klimmen.
 5. Per groep minderjarigen dient er maximaal één volwassene aanwezig te zijn, die de kinderen helpt met aanmelden, inschrijven en betalen.
 6. Alle toeschouwers moeten bij aankomst aangemeld worden bij de receptie, zo weten wij hoeveel personen er te allen tijde aanwezig zijn in ons bos. Toeschouwers tellen mee met het maximum aantal van 4 volwassenen.
 7. We vragen alle bezoekers om zowel voor als na het klimmen hun handen te wassen. Wij hebben op alle locaties de nodige middelen om je handen te reinigen.
 8. Iedereen is verplicht om eigen flexibele (werk)handschoenen mee te nemen. Heb je deze niet? Maak je geen zorgen, wij hebben diverse maten op voorraad. Je kunt een paar handschoenen op locatie bij onze receptie kopen voor € 2,00 per paar.
 9. Wij vragen iedere groep om een eigen afsluitbare tas of rugzak mee te hebben om persoonlijke eigendommen zoals sieraden en telefoons in te bewaren. Deze nemen wij in als borg wanneer je komt klimmen.
 10. Betalen op locatie kan uitsluitend met PIN of creditcard.
 11. Alle aanwezigen horen de aanwijzingen van ons personeel ten alle tijden op te volgen. Bij het niet in acht nemen van de regels van het RIVM of ons personeel behouden wij het recht om de toegang tot ons klimbos te weigeren en heb je geen recht op restitutie.
kind, klimmen, fun forest

Vragen over veiligheid

Met hoe veel mensen mag je komen klimmen?

Omdat we bij Fun Forest aan het sporten zijn, mogen er soms meer dan 4 mensen samenkomen. Let goed op bij je reservering, niet alle  covid-maatregelen worden door het boekingssysteem gecontroleerd!

Je mag reserveren voor:

 • 1 huishouden (dit kunnen dus meer dan 4 personen zijn)
 • Max. 4 volwassenen gezamenlijk (dit kunnen dus mensen uit verschillende huishoudens zijn maar nooit meer dan 4)
 • Voor personen onder de 18 jaar geldt geen maximum aantal (wel is er natuurlijk een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dit geeft het systeem automatisch aan)
 • LET OP! Het is NIET toegestaan om meerdere boekingen te plaatsen om zo toch met een groter gezelschap te komen.

(Bij opzettelijk misbruik kan de toegang tot het klimpark geweigerd worden)

Je mag dus niet reserveren voor bijvoorbeeld:

 Bestand:X mark.svg - Wikipedia   Een vriendengroep van meer dan 4 personen

 Bestand:X mark.svg - Wikipedia   2 of meer gezinnen samen

Begeleiders / chauffeurs op de grond hoeven geen kaartje te boeken, máár deze personen tellen wel mee voor de totale groepsgrootte van 4! De aanwezigheid van deze personen wordt aan de receptie geregistreerd. Het is niet toegestaan om extra toeschouwers mee te nemen naar het klimpark.

Is jullie BOSS Kitchen (horeca) open?

In Amsterdam en Rotterdam is onze Boss Kitchen alleen geopend voor take-away. In Venlo is de Boss Kitchen gesloten.

Hoe zorgen jullie ervoor dat alle klimmers op 1,5 meter blijven?

Tijdens het klimmen houden we afstand van mensen uit andere huishoudens, dit benoemen we duidelijk in onze kliminstructies. Ook op de grond moet je minimaal 1,5 meter afstand houden van anderen. Om te zorgen dat dit gebeurt, geven wij instructies in kleine groepjes (max. 10 personen) en hebben wij de klimregels aangepast. Volgt een van de bezoekers de maatregelen van het RIVM of de aanwijzingen van ons personeel niet goed op? Dan spreken wij deze persoon hierop aan. Wanneer de persoon de maatregelen opnieuw niet opvolgt, volgt er een verzoek om ons terrein te verlaten.

Hoe vaak reinigen jullie de klimmaterialen?

De klimgordel en -helm worden na ieder gebruik hygiënisch gereinigd. Zo heeft iedere klimmer weer schone materialen.

Waarom is het niet meer mogelijk om zonder boeking langs te komen?

Voor de veiligheid van onze bezoekers en het personeel, houden wij het aantal personen in ons klimbos goed in de gaten. Zo geldt er momenteel een maximumcapaciteit per park, maar ook aan de receptie en per klimparcours. Om te zorgen dat wij een duidelijk beeld hebben van het aantal personen op ons terrein, kan je dit momenteel enkel betreden met een geldige reservering. Zo zorgen wij ervoor dat het klimmen voor iedereen leuk en veilig is en blijft.

Mag ik mijn kinderfeestje vieren bij Fun Forest?

Vanaf 3 juni is het weer mogelijk om je kinderfeestje te vieren bij Fun Forest. Hierbij gelden alle regels zoals deze op de veiligheidspagina staan.

Vanwege Corona hebben wij slechts beperkte capaciteit in ons bos. Hierdoor is het momenteel erg druk bij het boeken van een kinderfeestje. Om te zorgen dat iedereen een leuk feestje beleeft, is het belangrijk dat je tijdig je feestje reserveert. Dit kan door hier direct te boeken, een mail te sturen of te bellen met ons.

Wil je eerst meer weten over onze kinderfeestjes? Klik dan hier

 

Waarom ben ik verplicht om eigen handschoenen mee te nemen?

Waar andere instanties wellicht latex handschoenen uitdelen, is dit in ons park niet mogelijk. Deze dunne handschoentjes zijn niet stevig genoeg om mee te klimmen. Daarom vragen we je om eigen werkhandschoenen mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een paar handschoenen zijn om mee in de tuin te werken. De handschoenen moeten goede grip hebben en weerstand tegen schurende materialen. Heb je deze niet? Dan kan je bij ons een paar handschoenen aanschaffen voor € 2,00.

Voorbeeld van geschikte werkhandschoenen:

Hoe gaat het personeel om met de 1,5 meter regel?

Wij hebben verschillende maatregelen genomen om de hygiëne in ons park te verbeteren. Je zal bijvoorbeeld vanaf nu zelf gevraagd worden om je helm op te doen en je gordel-check uit te voeren en maken wij enkel fysiek contact wanneer dit nodig is vanwege de veiligheid van de klimmer. Bij eventuele spoedgevallen op hoogte en het verlenen van EHBO komen wij dichterbij dan 1,5 meter. Heb je nog meer vragen? Stel die dan vooral aan onze klantenservice.

Waarom moet ik een rugzak meenemen?

Om zo min mogelijk contact met losse spullen te maken, vragen we je om je spullen zelf in één tas te doen. Deze tas moet een goede sluiting hebben in de vorm van een rits of trekkoord zodat er niets uit kan vallen. Wij nemen de tas in als borg (zoals wij dit altijd doen), je krijgt deze vervolgens aan het einde van je klimtijd terug. Bedenk dus van tevoren goed wat je eruit wilt hebben. Door de tas in te nemen als borg, raken wij enkel één object aan (de tas) in plaats van verschillende losse objecten.

Wordt het virus doorgegeven als je van dezelfde sportmiddelen (gordel, helm, etc.) gebruikmaakt?

De kans dat je besmet raakt door het aanraken van een product of oppervlak is heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Het aantal virusdeeltjes neemt snel af buiten het lichaam. Het RIVM raad aan om regelmatig je handen te wassen en sportmaterialen te desinfecteren na gebruik. Wij zorgen voor het laatste, de klimgordel en helm wordt na ieder gebruik schoongemaakt.

Kan het virus doorgegeven worden via zweet?

Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Daarom is het van belang om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Bron: Rijksoverheid, 2020.

Kan ik gebruik maken van jullie sanitair?

Het is natuurlijk fijn als je helemaal geen gebruik hoeft te maken van ons sanitair. Daarom willen we je vragen om voor je bezoek aan Fun Forest, thuis nog naar het toilet te gaan. Soms kan het helaas niet anders en zal je bij ons naar het toilet moeten. Wij hanteren een duidelijk open/gesloten deuren toiletbeleid voor onze bezoekers en het personeel. Hier zal op de locatie meer over te vinden zijn. Wij streven ernaar om alle sanitaire voorzieningen ieder uur schoon te maken.

Welke parcoursen zijn geopend?

Als maatregel tegen het coronavirus hebben wij een aantal parcoursen moeten sluiten. Voor een overzicht van welke parcoursen beschikbaar zijn tijdens de aangepaste corona-maatregelen klik je hieronder op het park waar jij graag wil klimmen:

Almere                           Amsterdam                           Rotterdam                           Venlo

Kan ik suppen of kanoën in Rotterdam?

Ons watersportseizoen is afgelopen voor 2020, wij verhuren geen kano’s en SUP-boards meer.

Hebben jullie ook persoonlijke beschermingsmiddelen voor de bezoekers?

Wij verkopen enkel werkhandschoenen aan de receptie. Andere beschermingsmiddelen zijn in ons park niet verkrijgbaar.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier!
Deze browser wordt niet meer ondersteund, gelieve een moderne browser gebruiken.

(Chrome, Firefox, Edge)

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

Grote groep of kinderfeestje?

Groepsarrangement

Selecteer een datum

Selecteer een starttijd

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal incl.
Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling
Deze stap is vereist!
TrustScore 8.7
Tickets Bestel ze hier direct!
Kunnen we je helpen? Onze klantenservice staat voor je klaar!