Waar gaat mijn WWF donatie naartoe?

Wij kunnen niet zonder bossen!

Wij vinden bossen erg belangrijk, dit is namelijk waar wij onze avonturen in de natuur beleven. Wij voelen ons hier thuis en zijn hierin niet de enige. Zo ziet de jaguar het regenwoud bijvoorbeeld als thuis.  We kunnen niet zonder bossen, en toch verdwijnen er per minuut 30 voetbalvelden aan bos. Dit komt voornamelijk door ontbossing. Deze bomen worden gekapt om land vrij te maken voor de aanleg van zowel kleinschalige als grote plantages voor soja, palmolie, en voor weides voor vee. Ook illegale houthandel is een belangrijke oorzaak van het  verdwijnen van grote stukken bos. Hier willen wij wat aan doen! 

kind, logo wwf, fun forest

Kom klimmen & doneer aan WWF!

Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met WWF. Via onze website kan je een bijdrage doneren aan WWF. Zij zorgen er dan voor dat de mooie bossen van het regenwoud in tact blijven en dat de jaguar niet uitsterft. Wat jouw bijdrage precies doet? Je leest het hieronder!  

€ 1,-

Waar leeft de jaguar precies? Zijn er genoeg prooidieren voor de jaguar om te overleven? Met een cameraval spotten we alle dieren in het regenwoud en weten we wat belangrijke gebieden zijn om te beschermen. Met €1 draag je bij aan de aanschaf van een cameraval, die kan wel €400 kosten!

€ 3,-

Geef een boom terug aan de jaguar! We willen de kleine stukjes bos die nu zijn versnipperd weer met elkaar verbinden. Waar nodig planten we bomen om het leefgebied van de jaguar uit te breiden. Hierdoor kunnen ze elkaar in de paartijd weer bereiken.   

€ 9,-

Met een bosje bomen breng je het bos terug in het Atlantisch Regenwoud. Met een klein bosje kunnen we 14 m² aan bos herstellen met bijvoorbeeld bloemenbomen die insecten aantrekken. Insecten zijn belangrijk voor het behoud van het regenwoud; ze zorgen voor bestuiving van bloemen.  

€ 15,-

Met een medium bosje kunnen we 23 m² bos herstellen, met bijvoorbeeld fruitbomen. Fruitbomen bieden voedsel voor onder meer apen en vogels. Deze dieren eten de vruchten en poepen de zaden weer uit. Hierdoor helpen ze bij de verspreiding van bomen en planten.