Over ons

meisje, nieuw parcour amsterdam, fun forest
meisje, nieuw parcour amsterdam, fun forest

Fun Forest

Veel meerĀ dan alleen in bomen klimmen

Ernst-Jan over Fun Forest

Hoogtes overwinnen, samenwerken en je eigen kracht leren kennen. Maar ook werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze klimparken bieden meer dan alleen plezier maken en actief bezig zijn. Ernst-Jan Swarte kwam in 2003 bij een kennis langs in het eerste klimpark van Duitsland. Hij werd gelijk enthousiast van wat er gebeurde daar in de bomen. Alle actie, en het verbond van buiten bezig zijn, met mensen bezig zijn en in de natuur bezig zijn. Vanaf dat moment is hij begonnen met het oprichten van Fun Forest, de eerste klimparkenorganisatie van Nederland.

Klimmen is speciaal. Je bent in de natuur bezig. Je raakt bomen aan op acht meter hoogte. Die hoogtebeleving is op zichzelf al een overwinning. Daarnaast biedt klimmen ook de mogelijkheid tot vertrouwen, je leert angsten overwinnen, samenwerken, communiceren en problemen oplossen.

Doordeweeks klimmen er vaak schoolklassen door het bos en in het weekend is Fun Forest heel populair voor gezinnen met kinderen en kinderfeestjes. Maar het bos is ook een prima plek om mensen te helpen. Om ervoor te zorgen dat iedereen op een goede plek terecht komt. Hier is onze BOSS Kitchen voor. Een horecagelegenheid naast ons klimpark die ervoor zorgt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans krijgen. Om ze te laten groeien op hun eigen tempo en ze zo hun draai te laten vinden in het werkveld.

Fun Forest Foundation

In 2016 nam Fieke Swarte-Roozen het initiatief om de Fun Forest Foundation op te richten om zo onze missie nog beter vorm te kunnen geven.Ā Ā We werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij ons tussen de bomenĀ weer in hun kracht komen te staan. Deze mensen krijgen bij ons een plek die bij ze past en waar ze kunnen groeien. In de BOSS Kitchen of in ons klimpark. In 2018 hebben wij de sociale impact van de Fun Forest Foundation bijna weten te verdubbelen, daar zijn wij uiteraard enorm trots op! We zijn heel erg blij dat we zo veel mensen kunnen voorzien van een leer- & werkplek waar ze kunnen groeien in een veilige omgeving. De Fun Forest Foundation wordt gesteund door Stichting DOEN en de Rabobank Foundation.Ā De Foundation heeft een veelzijdig bestuur met veel ervaring in groei, innovatie en sociaal ondernemen: Alje KuiperĀ ā€“ voorzitter; Fieke Swarte-Roozen ā€“ secretaris; Rob JansenĀ ā€“ penningmeester en Pieter van Osch.

'Een sociale samenleving waarin iedereen volop mee kan doen'

Stichting DOEN gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving, een samenleving waarin iedereen ertoe doet. Daarom ondersteunt DOEN dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij initiatieven die kwetsbare mensen (weer) een plek geven in onze maatschappij. Sociale pioniers die actief werken aan oplossingen voor een betere wereld.

ā€œFun ForestĀ biedt jonge mensen die lastig aan werk komen een leer-werkplek bij een van hun klimparken of in de horeca. Hierdoor treden zij met hernieuwd zelfvertrouwen en een positieve kijk op de toekomst de arbeidsmarkt op of starten zij een opleiding. DOEN gelooft in een socialeĀ samenleving waarin iedereen volop mee kan doen, daarom ondersteunen wij deze mooie sociale ondernemingā€.

ā€“Ā Anneke Sipkens, algemeen directeur Stichting DOEN.

Ondernemen met hart en hoofd

FunForest video

Groei voor iedereen

FunForest video

De Fun Forest Foundation wordt gesteund door:

Tickets
Tickets Bestel ze hier direct!