FAQ

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen aan onze klantenservice. Kom je nog steeds niet uit je vraag? Neem dan contact op.

Indirah1
Klimparcours Rotterdam 5 kopie
Klimmen Amsterdamse Bos Klimparcours Amsterdam 5

Veelgebruikte formulieren

Hoe lang/oud moet je zijn om te kunnen klimmen?

In al onze bossen moet je minimaal 110 cm zijn om te kunnen klimmen. De adviesleeftijd hierbij is 6 jaar. Wij werken met een minimale lengte en adviesleeftijd. De lengte is leidend, op basis hiervan bepalen wij of iemand mag klimmen of niet.

Klik hier op het park waar jij wil klimmen en scrol iets naar beneden om alle minimumlengtes voor de verschillende parcoursen te zien.

Almere                     Amsterdam                     Rotterdam                     Venlo

Is er nog plaats om te klimmen?

Online kun je je tickets boeken. Je ziet dan direct welke dagen en tijden er nog ruimte is. Staat de dag of starttijd er niet meer bij? Dan zitten we helaas vol!

Kan ik voor vandaag nog tickets kopen?

Zeker! Dit kan via deze link tot 1 uur van tevoren: https://www.funforest.nl/#ticketpopup

Waarom komen er geen starttijden tevoorschijn als ik een datum kies?

Dan zitten we helaas vol… We verwelkomen je graag een andere dag!

Mijn kind is 1 cm te klein maar heeft wel de leeftijd, kan dit?

Nee, de lengte (met schoenen aan) is doorslaggevend. De leeftijd is enkel een advies en deze mag afwijken.

Dienen volwassenen mee te klimmen?

Dit hoeft niet per se, want er zijn op alle locaties parcoursen die kinderen zelfstandig mogen klimmen. Voor precieze informatie over de parcoursen raadpleeg de pagina’s van het betreffende park.

Indien je niet gaat klimmen, heb je geen ticket nodig! Je kan dan onder de parcoursen meelopen om de anderen aan te moedigen. Let wel op dat je op de paden blijft, want zo blijft het bos gezond.

Als ik een jongeren & volwassenen ticket koop, kan ik dan met mijn kind mee klimmen?

Ja, onze jongeren & volwassenen tickets zijn geldig in alle parcoursen, dus ook de kinderroutes. Als je niet met je kind mee wilt klimmen en ook niet zelf wilt klimmen, dan hoef je geen ticket te kopen! Je kan dan onder de parcoursen meelopen. Let op dat je wel op de paden blijft, zo houden we het bos gezond.

Wil je precies weten welke parcoursen je samen kan klimmen? Klik hier op het park waar jij wil klimmen om alle parcoursen te zien.

Almere                     Amsterdam                     Rotterdam                     Venlo

Ik wil alleen met mijn kind mee klimmen. Welk ticket moet ik kopen?

Wil je mee klimmen op de mini parcoursen? Dan kan je een mini ticket kopen en kun je de 2 mini parcoursen mee klimmen. De rest van de parcoursen zijn niet toegankelijk met jouw mini ticket. Als je op de overige parcoursen mee wilt klimmen als begeleider, dan dien je een ‘jongeren & volwassenen’ ticket te kopen.

Zijn je kinderen nog niet lang en oud genoeg om alle parcoursen te mogen klimmen, maar wil je zelf wel alle parcoursen kunnen klimmen? Dan kies je voor een jongeren & volwassenen ticket.

Als je niet met je kind mee wilt klimmen en ook niet zelf wilt klimmen, dan hoef je geen ticket te kopen. Je kunt dan wel gewoon in het bos rondlopen onder de parcoursen.

Moet ik een ticket kopen als ik niet mee wil klimmen?

Als je niet wilt klimmen, dan hoef je geen ticket te kopen. Je kunt zonder ticket gewoon het bos in en onder de parcoursen doorlopen om de rest van jouw groep aanmoedigen. Let wel op dat je op de paden blijft!

Is er een maximum gewicht?

Aan sommige onderdelen in de Extreme parcours zit een maximum gewicht van 130 kg. Per parcours is dit duidelijk aangegeven op het bordje. Vanuit een van onze gasten hebben we meegekregen dat de landing bij deze onderdelen ook al minder fijn is bij een lichaamsgewicht van 120 kg, dus is het verstandig om dit mee te nemen in de eigen keuze om een bepaald parcours en/of onderdeel wel of niet te doen. Twijfel je? Dan kan je het ook altijd even aan ons personeel vragen.

Het kan zijn dat een zwaarlijvige klimmer een speciale klimgordel krijgt. Deze zit vaak lekkerder en maakt het klimmen comfortabeler. Twijfel je of de klimgordel past? Dan mag je altijd vooraf langskomen om deze te passen, zodat je niet voor een verrassing komt te staan 😊.

Ik heb vouchers via een partner van Fun Forest. Hoe gebruik ik deze?

Je kiest op de website van de aanbieder (partner) een datum uit. Na het ontvangen van de vouchers (vaak met QR code) kun je op de boekingspagina van Fun Forest bij de gewenste locatie je datum en tijd bevestigen. Je verwerkt de vouchercode (vaak in de buurt van de QR code) vlak voor de betaling. Deze code bestaat uit 15 letters en cijfers. Let erop bij het boeken bij Fun Forest dat je exact dezelfde producten boekt als op de vouchers staan, anders zullen de codes niet verzilverd worden!

Hoe verwerk ik mijn korting of tegoedbon?

Bij stap 5 in het boekingsproces kun je kortings- en tegoedcodes invoeren. Achteraf is dit niet meer mogelijk. Vergeet niet je kortingskaart of vouchers mee te nemen naar Fun Forest!

Er is regen voorspeld. Kan ons uitje doorgaan?

Geen zorgen, met regen kan er geklommen worden, dit is veilig. Ook bij warm weer kan er vaak nog geklommen worden. Als het weer te risicovol is, neemt Fun Forest contact met jullie op. Horen jullie niets? Dan kan het uitje gewoon doorgaan.

Verplaatsen kan tot 24 uur van tevoren (m.u.v. arrangementen, bedrijfsuitjes en schoolreisjes). Annuleren conform onze algemene voorwaarden.

Wat zijn de kledingvoorschriften?

Makkelijk zittende kleding en stevige (gesloten) schoenen. Klimmen met slippers, sandalen, Crocs of hakken is niet toegestaan.

Hebben jullie kluisjes?

Ja, we hebben een plek om je waardevolle spullen achter te laten. Dit zijn onze borgvakjes, deze bevinden zich in de receptie.

Als je je waardevolle spullen bij ons inlevert, krijg je het nummer van jouw borgvakje mee. Als je dit nummer weer laat zien of inlevert, kan het borgvakje geleegd worden. Het werkt dus ongeveer zoals een garderobe. In onze receptie is altijd een Fun Forest medewerker aanwezig om toezicht te houden.

Hoe gaan jullie om met afmeldingen?

Je ontvangt voor deze personen een tegoedbon voor een volgend bezoek. Wij geven geen geld retour.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Ja, je mag eigen eten en drinken meenemen naar het klimbos. Dit mag echter niet genuttigd worden op ons terras, deze plekken zijn bedoeld voor gasten van de Boss Kitchen. Je kan aan ons personeel vragen waar je plaats kan nemen om je eigen eten en drinken te nuttigen.

Kan ik mijn hond meenemen?

Dit is geen probleem zolang er altijd iemand aanwezig is en de hond is aangelijnd.

Ik heb geen ticket ontvangen, alleen een bevestiging?

Je bevestiging is je ticket! Met je bevestiging kun je je 15 minuten van tevoren melden aan de receptie van het klimpark. Daar helpen ze je graag verder.

Ik heb mijn bevestiging niet ontvangen?

Wij adviseren je om in je ongewenste e-mail te kijken. Zeker bij Hotmail mailboxen merken wij dat onze mails vaak in de spambox terecht komen. Kun je de bevestiging daar ook niet vinden? Stuur ons dan een e-mail of bel even.

Welke betaalmethoden zijn er?

Op onze website kan je je klimkaarten kopen via iDeal, Creditcard, Bancontact en Giropay.

In het Klimbos kan je aan de receptie en bij onze horeca alleen met Pin betalen.

Kan ik een optie plaatsen voor een kinderfeest?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Je kunt een kinderfeest alleen direct boeken via deze link: https://www.funforest.nl/#ticketpopup-kinderfeestje

Hoe kan ik boeken met mijn jeugdvakantiepaspoort?

 1. Klik op de ‘Bestel nu tickets’ knop rechts bovenin.
 2. Selecteer het aantal tickets.
 3. Kies de dag & tijd van jouw klimavontuur.
 4. Vul je gegevens in en voer bij ‘vouchercode’ de jeugdvakantiepaspoort code in (JVPFF50).
 5. Betaal je tickets, de korting wordt pas in deze stap verrekend.

Let op: Zorg wel dat je je paspoort meeneemt naar de kassa van het klimbos! Als je geen paspoort laat zien, zal je voor je klimavontuur het bedrag van de korting bij moeten betalen.

Wegens een opgelopen vertraging is de actie van Spider City voor het jeugdvakantiepaspoort helaas komen vervallen.

Hoe kan ik boeken met een Minicard?

 1. Klik op de ‘Bestel nu tickets’ knop rechts bovenin.
 2. Selecteer het aantal tickets.
 3. Kies de dag & tijd van jouw klimavontuur.
 4. Vul je gegevens in en voer bij ‘vouchercode’ de minicard code in (MINICARD).
 5. Betaal je tickets, de korting wordt pas in deze stap verrekend.

Let op: Zorg wel dat je je minicard meeneemt naar de kassa van het klimbos! Als je geen minicard inlevert, zal je voor je klimavontuur het bedrag van de korting bij moeten betalen.

Hoe kan ik boeken met mijn Rotterdampas?

 1. Klik op de ‘Bestel nu tickets’ knop rechts bovenin.
 2. Selecteer het aantal tickets.
 3. Kies de dag & tijd van jouw klimavontuur.
 4. Vul je gegevens in en voer bij ‘vouchercode’ 25RPAS in.
 5. Betaal je tickets, de korting wordt pas in deze stap verrekend.

Let op: Zorg wel dat je je Rotterdampas meeneemt naar de kassa van het klimbos! Als je je Rotterdampas niet laat zien, zal je voor je klimavontuur het bedrag van de korting bij moeten betalen. Deze actie is alleen geldig in ons Rotterdamse klimbos.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem door contact op te nemen met ons!
Banner tickets jongen
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!