Onze sociale missie

begeleiders, bomen, personeel, fun forest
boss kitchen amsterdam, fun forest
klimpark, fun forest, high five

Ons avontuur begint in 2003. Ernst-Jan was op reis. Daar kwam hij voor het eerst in een klimpark. Hij was gelijk enthousiast. Er gebeurde daar een heleboel in de bomen! Alle actie en het buiten zijn, met mensen en in de natuur. Dat wilde hij ook. In 2007 opende hij het eerste klimpark in Nederland.

Welkom in ons bos.

Hier staat plezier op de eerste plaats. Maar plezier is voor ons niet genoeg. We hebben een sociale missie. Een maatschappij waar we samen door avontuur verbonden zijn. Daar bouwen wij aan mee. We creëren banen voor jonge mensen die verbinding zoeken. Hier in het bos zijn we allemaal gelijk, hebben we elkaar nodig en helpen we elkaar.

Kom jij nog wel eens in de natuur? 41% van de jongeren bijna niet. Ze besteden hun tijd liever online. Ze zijn gemiddeld vijf uur per dag achter een beeldscherm te vinden. Terwijl maar 2 uur per week in de natuur doorbrengen, je gezondheid enorm kan verbeteren! Waarom zit je nog achter dat beeldscherm? Ga de natuur in, je zal je meteen beter voelen.

 “In het bos is er geen WiFi, maar je vindt er gegarandeerd een betere connectie.”

Ons bos is niet alleen voor jou, maar voor iedereen. We bieden leer- en werkplekken aan jonge mensen die niet makkelijk aan een baan komen, met behulp van onze Fun Forest Foundation. Sommigen hebben moeite met het afmaken van een stage, het vinden van hun eerste échte betaalde baan of een stap maken om weer terug te komen op de arbeidsmarkt. Veel jongeren lopen hier tegenaan, uit onderzoek blijkt dat het gaat om ongeveer 18 procent. Ze vinden het moeilijk om verbinding te maken, daar helpen wij ze mee.

Fun Forest Foundation

We hebben geleerd dat ons bos een geweldige plek is om te leren en werken. Wij zijn goed in mensen een veilige werkplek bieden, ontspannen tussen de bomen en samen te bouwen aan hun zelfvertrouwen. Als je bij ons langs komt, kijken we naar wat je wél kan en vinden we samen een plek in ons bos waar jij je fijn voelt. Samen overwinnen we hoogtes, werken we samen en leren we nieuwe krachten kennen. En als je er klaar voor bent, groei je door naar een werkplek waar je meer zelfstandig aan de slag kan.

 

Ondernemen met hart en hoofd

werknemer, team fun forest

Groei voor iedereen

werknemers fun forest amsterdam

Kidsproof in gesprek met de Fun Forest Foundation

klimpark, fun forest, high five

Fun Forest Impact

We zijn hard onderweg om ons aan te sluiten bij de Code Sociale Ondernemingen. Dit betekent dat wij niet bestaan om geld te verdienen, maar om impact te maken. Wil je meer weten over wat wij in de afgelopen drie jaar allemaal hebben gedaan om onze sociale impact te vergroten? Je leest het hier in ons Social Impact Report.

 

 

Er zijn 4 manieren waarop wij impact maken:

    1. Het belang van een inclusieve maatschappij demonstreren
    2. Leer- en werkplekken bieden aan jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
    3. Trainingen bieden aan jonge mensen
    4. Mensen in contact brengen met de natuur

We zijn trots om te zeggen dat 1/3 van ons team bestaat uit jonge mensen die moeite hebben om een baan te vinden en bij ons een leer-/werkplek hebben gevonden in het team. We willen je graag voorstellen aan een aantal van deze mensen:

Remco uit Fun Forest Rotterdam

“Mijn eerste stageplek liep volledig in de soep. Het was daar heel erg druk en mijn begeleider liet me altijd maar aan mijn lot over. Daarom ben ik daar weggegaan en heb ik een tijdje thuis gezeten, totdat mijn stagebegeleider me wees op een stagevacature bij Fun Forest. Er wordt hier naar me omgekeken. Alle collega’s zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt. Je krijgt kansen aangeboden en leert telkens weer nieuwe dingen over het vak. Het belangrijkste voor mij is dat de gasten weer met een lach naar huis gaan. Je ziet dat als je als werknemer energie geeft, dan geven de gasten energie terug, waar jij dan weer nieuwe energie van krijgt!”

Lees hier meer over Remco

Jeff uit Fun Forest Amsterdam

“In april 2017 solliciteerde ik bij Fun Forest. Ik werd direct aangenomen. Het is echt heel leuk werk. Ik moet alles klaarzetten. Helmen en gordels voor iedereen. Je mag echt niet roken bij de gordels, te gevaarlijk. Daar letten we goed op en dat pakken we aan. Maar ja, Amsterdammers luisteren niet altijd zo goed. Klimmen is voor kinderen en volwassenen. Ik heb ook zelf geklommen. Maar blijf toch liever op de grond. Ik heb hoogtevrees. Er zijn kinderfeestjes, maar ook bedrijfsuitjes. En soms vrijgezellenfeestjes of toeristen. Soms moet ik daarom Engels praten. Dat gaat goed hoor. Andere talen zijn wat minder. Als ik Duits probeer te praten, schiet ik in de lach. Frans heb ik wel een paar keer gesproken. Een beetje dan, merci beaucoup.”

Robbert uit Fun Forest Amsterdam

“Ik vind het fijn om in de natuur en met mensen bezig te zijn en ben enorm blij dat ik weer een groep collega’s heb. Hier bij Fun Forest heb ik het enorm naar mijn zin. Ik maak graag een praatje of een dolletje, of dit nu met het personeel of met de gasten is. Maar daarnaast ben je ook altijd serieus bezig in het bos. De taakverdeling in het bos is duidelijk. Vorig jaar verleende ik veel hand- en spandiensten, maar dit jaar heb ik al meer verantwoordelijkheid. Zo ben ik sinds het begin van dit jaar ook kliminstructeur. Bij Fun Forest hoor je er gewoon bij, dat is voor mij het belangrijkste.”

Tijmen uit Fun Forest Venlo

“Fun Forest is voor mij heel belangrijk. Ik heb hier gevonden wat ik bij andere bedrijven vaak miste. Ik voel me gerespecteerd en weet zeker dat er naar me geluisterd wordt. Bij andere werkgevers had ik niet altijd een klik met het team. Bij Fun Forest hoor ik er honderd procent bij. Zo zijn we er binnen Fun Forest altijd eerst voor elkaar en dit dragen we weer uit naar de gasten. Het is zo fijn om te zien dat de gasten het hier zo naar hun zin hebben. Ik ben blij dat ik daaraan bij kan dragen. Mensen helpen en samen plezier hebben. Omdat je weet dat je er altijd een glimlach voor terug krijgt. Dit vind ik een van de leukste dingen om te doen. Het maakt niet uit waar. Of ik nu achter de kassa van het klimbos of in de keuken sta.”

De Fun Forest Foundation wordt gesteund door:

De Fun Forest Foundation is in 2016 opgericht door Fieke Swarte-Roozen. Sinds 2017 is het aantal medewerkers vanuit de Foundation meer dan verdubbeld. Inmiddels hebben wij 52 mensen een plek kunnen bieden in ons klimbos en in de Boss Kitchen. De Foundation heeft een veelzijdig bestuur met veel ervaring in groei, innovatie en sociaal ondernemen: Alje Kuiper – voorzitter; Fieke Swarte-Roozen – secretaris; Rob Jansen – penningmeester en Pieter van Osch.

Tickets
Tickets Bestel ze hier direct!