Spider City: een geweldig avontuur net om de hoek

3 juli 2019
Spider City Header

Spiderman zou zich in Rotterdam als een vis in het water voelen tussen de vele architectonische hoogstandjes. Wil je weten hoe het voelt om superheld Spiderman te zijn? In het Fun Forest klimbos in het Kralingse Bos staat sinds deze zomer Spider City waar je met enkel klittenband aan je handen en voeten vliegensvlug tegen een wand aan omhoog klautert en vervolgens vanaf vliegt. Ja vliegen ja! Wij testten het uit! 

© Artikel en foto door Inside Rotterdam

Kom je net terug van een klimtocht in de Franse Alpen waarvoor je ruim 12-uur in de auto hebt gezeten, blijk je om de hoek van je huis ook een te gek klimavontuur inclusief flinke adrenaline kick te kunnen krijgen. Spider City is een ‘stad’ waar je, net als Spiderman, zo even tegen een wand naar 7 meter hoogte klimt én vanaf vliegt. Moet je wel even in het diepe durven springen!

Weet je zeker dat ik kan springen? Is het echt goed getest? piep ik vanaf het blauwe plateau waar ik op handen en voeten naartoe ben geklommen. Eigenaar en bedenker van de Spider City Ernst-Jan Swarte heeft me net kliminstructies gegeven. Eerst zet je je handen neer die je enkel los kunt maken door je handen omhoog te bewegen. De weerhaakjes onder je handschoenen zorgen ervoor dat je vastkleeft aan de wand.

Drie meter beneden me geeft Swarte vanaf de grond nu instructie ‘gewoon’ te springen. Het voelde al gek dat het kleine beetje klittenband m’n volle gewicht aan de wand kon houden, maar springen aan een kabel die meegeeft, voelt nog onnatuurlijker. En daardoor nog spannender. Ok, gewoon loslaten die angst en springen! Daar ga ik. Waaaahhh. Met knikkende knieën, een flink hoge hartslag, maar vooral met een grijns van oor-tot-oor sta ik binnen een seconde weer op de grond. Ik wil METEEN weer omhoog. Wat vet! Swarte lacht.

De toon is gezet en ik mag ook nog van wand naar wand leren vliegen. Eigenlijk wil ik dit elke dag doen. Swarte: ,,We hebben al veel kinderen over de vloer gehad die na een dag klauteren in het klimbos vragen of ze hier mogen komen wonen.’’ Spider City is onderdeel van het klimbos Fun Forest dat Swarte in 2007 voor het eerst in Venlo opende. Daarna volgden klimparken in Amsterdam, Almere en Rotterdam.

In de natte en koude wintermaanden komt er, logischerwijs, geen kip op de klimparken af. Om ervoor te zorgen dat kinderen ook dan niet verveeld achter een beeld- of computerscherm duiken, bedacht Swarte een nieuwe attractie. Het idee ontstond op een koude ochtend in december 2015. Na jaren van ontwikkelen en uittesten is zijn droom ruim drie jaar later werkelijkheid geworden.

Swarte heeft patent op Spider City en is daarmee de allereerste ter wereld met dit 3D concept. ,,Je bent zelf onderdeel van het avontuur. Dat heb je niet als je voor een tv of computerscherm naar Spider Man zit te kijken,’’ aldus Swarte. Zijn missie is om kinderen en volwassenen lekker te laten spelen, te leren samenwerken en zo te laten groeien. Het liefst buiten in de natuur. Spider City staat tot september buiten en verkast dan naar een binnen locatie.

Om elk kind ter wereld in beweging te krijgen, wil Swarte Spider City in elke grote stad ter wereld bouwen. ,,En op die manier ook werkgelegenheid creëren, een micro-economie opstarten.’’ Want Swarte’s missie gaat verder. Fun Forest is een social enterprise. Maar liefst 30% van alle 160 medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met autisme, een lichamelijke beperking, ze krijgen hier allemaal een kans. ,,Want tja, wat is ‘normaal’ eigenlijk,’’ aldus Swarte.

Laat Swarte nog maar veel van dit soort abnormaal leuke attracties bouwen. Want man wat is dit gaaf!

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!