Laatste update: 18 maart 2020

Wij zijn weer open!

Yes, vanaf 6 maart zijn wij weer open voor sporters in Almere en Venlo. We hebben wat langer moeten wachten, maar daardoor zijn we alleen maar enthousiaster om te beginnen! Kom jij binnenkort weer sportief en actief zijn tussen onze bomen? Dan moet je je wel aan een paar regels houden. Lees snel verder voor alle maatregelen en regels die vanaf 6 maart 2020 gelden in ons bos:

Algemeen

-   In Almere & Venlo kan je weer klimmen!
-   Per boeking zijn max. 4 personen van 27 jaar of ouder toegestaan.
-   Fun Forest Amsterdam en Rotterdam zijn nog gesloten
-   De richtlijnen van het RIVM staan voorop
-   Toeschouwen is niet mogelijk in ons bos
-   Kinderen worden afgezet met een kiss & ride principe, zie de FAQ.
-   Afstand tot andere klimmers en ons personeel is altijd 1,5 meter

Ontvangst

-    Zorg dat je flexibele werkhandschoenen meeneemt
----deze zijn ook te koop bij onze receptie
-    Handen reinigen bij aankomst
-    Neem één tas (met goede sluiting) mee voor je eigendommen
-    Minderjarigen worden aangemeld door max. één volwassene

Boeken & op locatie

-    Online boeken is verplicht
-    Ons bos wordt tot maximaal 65% van de capaciteit gevuld
-    Betalen op locatie alleen met PIN
-    Toiletten zijn open voor klimmers en worden frequent gereinigd
-    Horeca is gesloten.

Tijdens de activiteit

-    Houd 1,5 meter tot andere bezoekers en personeel
-    Tijdens het klimmen mag je als gezin binnen 1,5 meter komen
-    Draag tijdens het klimmen je klimhandschoenen
-    Was na afloop ook goed je handen

Vragen over veiligheid

Kiss & Ride – wat gebeurt er met kinderen die zonder volwassene komen klimmen?

Wanneer je geen ticket hebt geboekt, mag je ons bos niet betreden. Het is ook niet mogelijk om toe te schouwen vanaf de grond. Het kind gaat dus zelfstandig klimmen.

We werken met een soort kiss & ride systeem. Nadat het kind is aangemeld bij de Fun Forest receptie, schrijven we het telefoonnummer van de ouder/begeleider op een polsbandje wat we omdoen bij het kind. Let op: zorg dat dit telefoonnummer goed bereikbaar is en de telefoon niet op stil staat! Zo kunnen wij altijd contact met je opnemen wanneer dit nodig is. Na drie uur kan je het kind weer ophalen bij de receptie van het klimbos. Mocht het kind eerder naar huis willen, dan bellen we het telefoonnummer.

Gesloten – wanneer gaat het bos open dat nu nog gesloten is?

De gemeente besluit per locatie of ons klimbos open mag of niet. Welke klimbossen open zijn, en met welke regels, zie je bovenaan deze webpagina. We blijven in gesprek met de gemeente, want we willen natuurlijk in al onze bossen kunnen sporten! Zodra er wijzigingen zijn, zie je dit als eerste op onze Instagram en Facebook accounts, in de nieuwsbrief en op deze webpagina.

Groepsgrootte – met hoe veel mensen mag je komen klimmen?

Almere: kinderen van 8 t/m 17 jaar mogen samen sporten. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte. Wij geven kliminstructie aan maximaal 10 personen per keer om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Is jouw groep groter dan 10 personen? Dan wordt deze verspreid over twee kliminstructies.

Venlo: kinderen van 8 t/m 17 jaar mogen samen sporten. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen geldt een maximaal aantal van 4 per groep. Hier mogen nog wel kinderen bij.

Toeschouwen – mag ik blijven kijken?

Wanneer je geen ticket hebt geboekt, mag je ons bos niet betreden. Het is ook niet mogelijk om toe te schouwen vanaf de grond. Voor kinderen is een Kiss & Ride opgezet, meer info hierover vind je bovenaan de FAQ.

Mondkapjes – moet ik een mondkapje dragen bij Fun Forest?

Gelukkig hoef je buiten en tijdens het sporten geen mondkapje op. Dit betekent niet dat het in ons bos helemaal niet voor zal komen. Soms is het zo dat ons personeel geen 1,5 meter afstand kan houden. Bijvoorbeeld bij het controleren van een klimgordel, of wanneer zij iemand uit de boom moeten halen. Ons personeel heeft daarvoor altijd een eigen mondkapje op zak, maar zij zullen jou dan ook vragen om een mondkapje op te zetten. Je zal, in deze gevallen, een mondkapje krijgen van ons.

Handschoenen – waarom ben ik verplicht om eigen handschoenen mee te nemen?

Waar andere instanties wellicht latex handschoenen uitdelen, is dit in ons park niet mogelijk. Deze dunne handschoentjes zijn niet stevig genoeg om mee te klimmen. Daarom vragen we je om eigen flexibele werkhandschoenen mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een paar handschoenen zijn om mee in de tuin te werken. De handschoenen moeten goede grip hebben en weerstand tegen schurende materialen. Heb je deze niet? Dan kan je bij ons een paar handschoenen aanschaffen voor € 2,00.

Voorbeeld van geschikte werkhandschoenen:

Toiletten – kan ik in het klimbos naar het toilet?

Het toilet is enkel te gebruiken door klimmers en personeel van Fun Forest.

Het is natuurlijk fijn als je helemaal geen gebruik hoeft te maken van ons sanitair. Daarom willen we je vragen om voor je bezoek aan Fun Forest, thuis nog naar het toilet te gaan. Soms kan het helaas niet anders en zal je bij ons naar het toilet moeten. Wij hanteren een duidelijk open/gesloten deuren toiletbeleid voor onze klimmers en het personeel. Hier zal op de locatie meer over te vinden zijn. Wij streven ernaar om alle sanitaire voorzieningen ieder uur schoon te maken.

Kinderfeest – mag ik mijn feestje vieren bij Fun Forest?

De kinderfeestjes met bananen zoeken tussen de bomen en een drankje met een snack, zijn niet beschikbaar. Het is wel mogelijk om een groepje kinderen te laten klimmen in het klimbos.

Horeca – Is jullie BOSS Kitchen open?

Nee. Onze Boss Kitchen is helaas gesloten.

Parcoursen – welke parcoursen zijn geopend?

Als maatregel tegen het coronavirus hebben wij een aantal parcoursen moeten sluiten. Voor een overzicht van welke parcoursen beschikbaar zijn tijdens de aangepaste corona-maatregelen klik je hieronder op het park waar jij graag wil klimmen:

Almere         Venlo

Afstand – hoe blijven alle klimmers op 1,5 meter?

Tijdens het klimmen houden we afstand van mensen uit andere huishoudens, dit benoemen we duidelijk in onze kliminstructies. Ook op de grond moet je minimaal 1,5 meter afstand houden van anderen. Om te zorgen dat dit gebeurt, geven wij instructies in kleine groepjes (max. 10 personen) en hebben wij de klimregels aangepast. Volgt een van de bezoekers de maatregelen van het RIVM of de aanwijzingen van ons personeel niet goed op? Dan spreken wij deze persoon hierop aan. Wanneer de persoon de maatregelen opnieuw niet opvolgt, volgt er een verzoek om ons terrein te verlaten.

Afstand – hoe gaat het personeel om met de 1,5 meter regel?

Wij hebben verschillende maatregelen genomen om de hygiëne in ons park te verbeteren. Je zal bijvoorbeeld vanaf nu zelf gevraagd worden om je helm op te doen en je gordel-check uit te voeren en maken wij enkel fysiek contact wanneer dit nodig is vanwege de veiligheid van de klimmer. Bij eventuele spoedgevallen op hoogte en het verlenen van EHBO komen wij dichterbij dan 1,5 meter. Heb je nog meer vragen? Stel die dan vooral aan onze klantenservice.

Materialen – hoe vaak reinigen jullie de klimmaterialen?

De klimgordel en -helm worden na ieder gebruik hygiënisch gereinigd. Zo heeft iedere klimmer weer schone materialen.

Eigendommen – waarom moet ik een tas meenemen?

Wanneer je bij ons komt klimmen, raden we je aan om waardevolle spullen (telefoon, sieraden, portemonnee) achter te laten. Je eigendommen kunnen tijdens het klimmen uit je zak vallen en sieraden raken soms beschadigd door de staalkabel. Wij hebben een garderobe om je spullen achter te laten. Om zo min mogelijk contact met losse spullen te maken, vragen we je om je spullen zelf in één tas te doen. Deze tas moet een goede sluiting hebben in de vorm van een rits of trekkoord zodat er niets uit kan vallen. Je krijgt deze vervolgens aan het einde van je klimtijd terug.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier!
kind, klimmen, fun forest
Deze browser wordt niet meer ondersteund, gelieve een moderne browser gebruiken.

(Chrome, Firefox, Edge)

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

Grote groep of kinderfeestje?

Groepsarrangement

Selecteer een datum

Selecteer een starttijd

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal incl.
Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling
Deze stap is vereist!
Tickets Bestel ze hier direct!