Eerste micro-avontuur in Almere groot succes

9 juli 2019
Micro avontuur Header3
Micro avontuur Header2
Micro avontuur Header1

Uit meer dan 200 aanmeldingen selecteerden buitenwinkel Bever en Fun Forest Almere 12 koppels die afgelopen zaterdag 6 juli een dag en een nacht kriskras door, langs en om Almere heen op zoek gingen naar de mooiste plekjes. Lopend, per kano, op de mountainbike en klimmend door de bomen. Vermoeid maar nog stuiterend van enthousiasme keerden de deelnemers zondagochtend terug van hun eerste micro-avontuur*. “Ik wist niet dat op avontuur gaan in eigen land zo gaaf kon zijn,” aldus David, die samen met zijn 12-jarige zoon aan de expeditie heeft meegedaan. 

Buiten zijn is goed voor iedereen 

Na zelf al tal van micro-avonturen te hebben beleefd, wilde Fred, storemanager Bever Almere, ook zijn stadsgenoten laten zien dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor onvergetelijke momenten en spannende belevenissen. Fred: “We hebben het allemaal heel druk. Routine, rush, ratrace; je kent het wel. Eens in de zoveel tijd voel ik de drang om daaraan te ontsnappen. Liefst op een manier waarvoor ik niets méér nodig heb dan wat ik al in huis heb, zodat ik naar buiten kan wanneer ik wil. Een soort minivakantie. Het was heel gaaf om samen met Fun Forest dit weekend aan deze groep mensen te laten zien dat buiten nooit ver weg is. Dit soort kleine avonturen waarvoor je niet veel spullen, tijd of geld nodig hebt, kunnen je evengoed een ‘wauw-gevoel’ geven.” 

Avontuurlijk Almere 

Dat de omgeving van Almere zo avontuurlijk kan zijn, was voor alle deelnemers een verrassing. En ook de variatie in activiteiten en het gegeven dat op avontuur gaan zo eenvoudig en voor iedereen bereikbaar is. David: “Toen mijn zoon voorstelde om ons op te geven voor deze trip, dacht ik eerst dat micro-avonturen iets voor ervaren kampeerders en buitenmensen was, maar ik heb dit weekend ontdekt dat het voor iedereen geschikt is. Het was enorm leuk om samen de natuur in te trekken, vuur te maken en onder de sterren te slapen. Wij zijn fan. Mijn zoon is volgens mij zelfs al druk om ons volgende avontuur in te plannen. Ik ben benieuwd of mijn vrouw en jongste zoon het aandurven om met ons mee te gaan.”

Wil je ook op micro-avontuur? Bereid je dan altijd goed voor. Voor persoonlijk advies ga je naar Bever Almere op de Schutterstraat 20–22. 

——-

*Micro-avontuur
Een ‘micro-avontuur’ is, zoals de naam al verraadt, een klein avontuur. Waar een maandenlange backpacktocht de finale is, daar is het micro-avontuur de eerste ronde. Zie het als de kleinst mogelijke vakantie. Het idee is populair geworden door de Engelse avonturier Alastair Humpreys. De achterliggende gedachte is dat je niet ver of lang weg hoeft om te unpluggen, het kan gewoon na je werk. Wanneer je op micro-avontuur gaat, stamp je namelijk niet je backpack helemaal vol met spullen, maar neem je het minimale mee. Niet te moeilijk doen en lang nadenken over wat je allemaal mee moet sjouwen, maar gewoon je boeltje pakken en gaan.
——-

Over Bever

Westlander Fred van Olphen begon in 1977 met Bever om mensen aan te moedigen naar buiten te gaan. Die missie heeft het bedrijf in 2019 nog steeds. De eerste winkel opende Van Olphen in Den Haag. Bij Bever werken echte buitenambassadeurs. Elke dag opnieuw brengen zij hun liefde voor buiten over op talloze klanten en bezoekers. Bever is onderdeel van de A.S.Adventure Groupe, de grootste outdoorretailer van Europa, die ook ketens heeft in België, Duitsland en Engeland. Google riep Bever dit jaar uit tot dé omnichannelretailer van Europa. Een prijs voor het bedrijf dat het best fysieke winkels met online verkoop combineert.

Over Fun Forest

Ernst-Jan Swarte richtte in 2007 in Venlo het eerste klimbos van Nederland op. Niet veel later volgden Amsterdam, Almere en Rotterdam. De vier klimbossen van Fun Forest bieden meer dan alleen plezier maken en actief bezig zijn. Hier kunnen families, vrienden, scholen en bedrijven over touwen, bruggen en ziplines door het bos bewegen. Maar krijgen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om zichzelf te ontwikkelen. In het bos van Fun Forest is iedereen welkom, ben je allemaal gelijk en help je elkaar. Samen maakt Fun Forest een verschil voor de maatschappij.

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!