Een gedurfde reportage

13 oktober 2021

Wat durf jij allemaal? Stichting Mano kwam bij ons langs voor een reportage met het thema ‘Durf!’. 📖 Voordat ze de bomen in gingen, interviewden ze onze topper Remco, die inmiddels al vijf jaar in ons bos te vinden is. 🎤

Het Nieuwe Rotterdammertje

Stichting Mano kwam langs in ons bos om een reportage te maken. Het thema? Durf! De kinderen van Stichting Mano hebben een eigen krant: Het Nieuwe Rotterdammertje. De redactie van deze krant bestaat uit kinderen tussen 6 en 12 jaar. Tijdens een workshop van 6 a 8 weken wordt enthousiast gewerkt aan verhalen, interviews, foto’s en tekeningen om een mooi krant van minimaal acht pagina’s te maken die echt wordt gedrukt en waarvan een digitale versie wordt verspreid via stichtingmano.nl/nieuws en sociale media. Ben je benieuwd hoe de reportage uiteindelijk is geworden? Wij delen hem graag met je!

Wil je graag de hele krant lezen? Dit kan online door op deze link te klikken!

Klimmen in de hoge bomen van Fun Forest

Als je een krant maakt over het thema ‘Durf!’ dan ontkom je er niet aan. Dan moet je ook voor een gedurfde reportage zorgen. We dachten aan de leeuwen aaien in Blijdorp, maar Zaid had al eens een slang om zijn nek gehad, dus leek het hem een beetje saai. Toen hebben we de Euromast gebeld om te vragen of we daar konden abseilen, maar helaas hadden ze net die dag geen plek… Gelukkig hadden we nog een gedurfd idee: we gaan klimmen in de hoge bomen van het Kralingse Bos bij Fun Forest! We konden bijna niet wachten, maar hebben eerst instructeur Remco nog even geïnterviewd…

Kunt u zich even voorstellen?

Mijn naam is Remco, ik ben 25 jaar. Ik woon in Krimpen aan den IJssel. Ik ben als stagiair vijf jaar geleden begonnen bij Fun Forest, in 2016, ennuh, nou je ziet het: ik vond dit werk zo leuk dat ik een mailtje heb gestuurd met de vraag of er bij Fun Forest misschien een baan voor mij was. En nu werk ik hier nog steeds.

Hoe lang klimt u al?

Sinds ik hier werk, dus pak ‘m beet vijf jaartjes.

Vindt u dit leuk werk?

Ik vind dit superleuk werk. Ja, lekker buiten, als een aap slinger je wel eens met de tokkelbaan naar de overkant. Dat gaan jullie straks ook doen. Dat is gewoon superleuk en alle collega’s hier hè, dat is supergezellig.

Wat vindt u het leukste om hier te doen?

Zo, dat is echt een hele moeilijke vraag! Ja, wat vind ik niet leuk om hier te doen?

Maar we bedoelen echt het aller allerleukste!

Instructies geven is hartstikke leuk, in het bos staan is heel leuk en naast het klimmen hebben we voor grote groepen ook nog grondspelen op het gras aan de plas. Dan doen we levend boter kaas en eieren, actieve spelletjes voor teambuilding. Maar in het bos bezig zijn met het klimmen is toch wel het allerleukste.

Heeft u ook ander werk gehad?

Dit is wel mijn eerste echte baan.

Wat waren uw dromen?

Oeh! Ja? Klimmen natuurlijk. Maar ik zou ook wel wat ambiëren in de tv-wereld. Dat lijkt me wel spannend, de druk van de camera.

Is dat bomenklimmen spannend werk?

Nou ja weet je, het is uitdagend. Toen ik hier voor het eerst kwam had ik heel erg hoogtevrees en dat heb ik hier overwonnen. In het begin was dat wel heel spannend, maar nu kan ik alle parcoursen hier goed klimmen. Nog steeds wel met wat spanning, natuurlijk, want je gaat wel hoog de boom in, maar nu is het echt zoiets van: wat heerlijk, wel spannend, maar het is gezonde spanning.

Zijn het echt hele héle hoge bomen? Of valt het mee hoe hoog ze zijn?

Mmmm, nou dat zien jullie straks vanzelf als jullie gaan klimmen. Ik hou het nog even een geheimpje.

Bent u vaak gevallen in het begin?

Ik ben nooit echt gevallen of zo, dat ik uitgleed en bleef hangen. Ik moest wel goed oefenen hè: hoe vaker je klimt hoe makkelijker het gaat. In het begin had ik wel zoiets van: hoe moet ik dit doen?

Wat durft u nog steeds bijna niet?

Ha ha he he! Wat ik nog steeds niet durf…? Hier in het klimbos hebben we een parcours voor volwassenen. Het is ons allerhoogste parcours, van tien meter hoog. Daar kun je aan het einde van het parcours kiezen voor óf met de ladder naar beneden óf via een vrije val. En die vrije val die durfde ik eerst wel een beetje, maar toen werd deze vernieuwd en nog heftiger gemaakt en nu durf ik nog niet, die moet ik nog steeds doen. Er zit nu een bungee-elastiek bij dus je valt eerst nog een stukje verder. Het is allemaal wat heftiger geworden.

Doet dat geen pijn?

Nee want je valt niet echt. Je wordt opgevangen door het elastiek dus je valt niet echt.

Heeft u hiervoor een opleiding gedaan?

Ik heb de opleiding Leisure & Hospitality gedaan een mbo over Vrije tijd & Gastvrijheid. De opleiding bereidt je voor op werk in recreatie in een vakantiepark, een bioscoop of een klimpark. Het is een vrijetijdsopleiding zodat je leer om mensen een leuke dag te bezorgen, maar ook over receptiewerk. Ik heb de animatoropleiding gedaan over hoe je mensen kunt vermaken en hoe je gastvrij kan zijn als je mensen ontvangt?

Wanneer gaan we klimmen?

Weten jullie alles al?

Wilde je altijd al kliminstructeur worden?

Nee toen ik klein was, 7 of 8 jaar, toen wilde ik treinmachinist worden.

Wat durft u niet en wat wel?

Ik zou nooit met een parachute uit een vliegtuig springen en wat ik wel zou durven? Ik durf wel op een podium te staan voor honderdduizend mensen, dat vind ik niet heel eng. Dat durf ik altijd wel. Ik heb vijf jaar op Jeugdtheater Hofplein gezeten en dan sta je soms voor heel veel mensen op het podium, maar dan ben je zo erg in je karakter dat je het niet eens meer door hebt dat je voor zoveel mensen aan het spelen bent.

Wat zou u willen leren durven?

Volgend jaar mag ik hier de reddersopleiding doen. Een redder komt in actie als iemand op het parcours niet meer verder durft te klimmen. Die kunnen we dan op een speciale manier met een apparaatje van het parcours halen, naar beneden laten zakken. Dat zou ik echt durven willen ehm, willen durven leren.

Gaan we nu beginnen met klimmen?

Goed dan, kom mee!

Een gedurfde reportage

Rode heeeeeeelm!!!

Je kan natuurlijk niet zo maar de boom in, bij Fun Forest. Je krijgt heel veel veiligheidsriemen, gespen, een grote karabijn, een katrol met een magneet voor de tokkelbaan en een helm en daarna neem je samen met de instructeur (wij hadden Remco en we vinden hem echt leuk en lief!) alle regels nog een keer door. Daarna ga je naar het bos en de bomen zijn daar dus echt heel hoog en daar legt de instructeur nog een keer uit hoe je veilig kan klimmen en kan tokkelen, dat is van een kabelbaan slingeren of racen. Een instructeur heeft trouwens een rode helm (wij een gele!) en als je niet verder kan of durft kun je heel hard ‘Rode helm!’ roepen. Dan komen er meteen van alle kanten instructeurs met rode helmen om je te helpen!

Je voelt de lucht in je gezicht

Ik ben naar een klimpark geweest en het heet Fun Forest en daar hebben we allemaal dingen gedaan, klimmen enzo. Het is net alsof je een aap bent en je beweegt heel veel. De kabelbaan is echt leuk want je gaat heel hard door het bos en je voelt de lucht naar je toe komen in je gezicht. Je gaat ook over trappen die bewegen en door een net waarin je heel de tijd valt. We gaan op school over Fun Forest vertellen en hopelijk gaan we dan met schoolreisje nog een keer klimmen. Na vandaag durven we nog veel meer en hoogtevrees hebben wij niet meer!

File in de bomen!

Het was best druk in het klimpark. Het was woensdagmiddag en er waren kinderfeestjes. En het leek wel of iemand over ons thema had gehoord. Er was namelijk een jongetje op ons parcours dat echt niet verder durfde. Zijn vriendjes moedigden hem aan en zeiden: je kan het, het is niet eng, niet naar beneden kijken. Maar het jongetje durfde eerst echt niet verder. Zo kwam er een file van klimmende kinderen achter het jongetje. Toen hebben wij een tijdje samen hoog in de boom gestaan en dat was best gaaf om zo om je heen te kijken. Een rode helm heeft met het jongetje gepraat en toen is hij toch verder gegaan en konden wij weer doorrijden… we bedoelen doorklimmen!

Fun Forest Rotterdam

Wist je dat er een geweldig avontuur te beleven is, vlak buiten het centrum van Rotterdam? Bij Fun Forest kun je klimmen, suppen, of op expeditie en geniet je van een versgebakken taart met een kop koffie!

Meer weten? Kijk op: www.funforest.nl/fun-forest-rotterdam/

 

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!