Buitenspelen met pubers door Mariëlle Beckers

2 januari 2019
Buitenspelen met pubers Mariëlle Beckers blog header

Mariëlle Beckers is orthopedagoog en eigenaar van Buro Bloei, moeder van 7 kinderen en auteur van het boek ‘Kom van die bank af!’ over het belang van bewegen voor pubers.

“Mijn mooiste jeugdherinneringen hebben te maken met buitenspelen. Mijn moeder stuurde me na schooltijd naar buiten; stoepkrijten en verstoppertje spelen. Ik woonde in een kinderrijke buurt en er was weinig verkeer op straat. Later, toen ik iets groter was, was ik te vinden bij de nabijgelegen vijver. In de winter schaatsen we daar en in de zomer klommen we in hoge bomen. We sprongen van tak naar tak en bouwde hutten.”

“Mijn mooiste jeugdherinneringen hebben te maken met buitenspelen. Mijn moeder stuurde me na schooltijd naar buiten; stoepkrijten en verstoppertje spelen. Ik woonde in een kinderrijke buurt en er was weinig verkeer op straat. Later, toe ik iets groter was, was ik te vinden bij de nabijgelegen vijver. In de winter schaatsen we daar en in de zomer klommen we in hoge bomen. We sprongen van tak naar tak en bouwde hutten.”

Buiten zijn

“Nog steeds houd ik van buiten zijn. Mijn kinderen krijgen in die zin dus het goede voorbeeld. Wij wonen echter midden in de stad en buitenspelen is daarom best een uitdaging. Het pleintje om de hoek wordt regelmatig bevolkt door blowende toeristen en het park is aan de andere kant van een drukke straat. Zonder toezicht lekker buiten zijn, is dan lastig, ik moet vaak mee. Als ik dan mee moet, is het wel zo leuk een activiteit te doen waar ik ook blij van wordt. Zo gaan we regelmatig hardlopen of wordt er gehockeyd”.

Naar het bos

“Als ik mezelf en de kinderen echt een leuke dag wil bezorgen gaan we naar het bos. Sinds een aantal jaar is daar een klimbos waar ik mijn innerlijk kind weer helemaal los kan laten. Als ik bovenin die bomen sta komen de fijne herinneringen van het buitenspelen en bomen klimmen van vroeger weer naar boven. Ook mijn kinderen vinden het enorm leuk! Naast een stukje motorische behendigheid leren ze ook vertrouwen hebben in zichzelf en angsten overwinnen. De parcoursen worden steeds sneller afgelegd en vorige maand zijn we zelfs voor het eerst in de twee allerhoogste routes geweest. Kortom, ik ben heel enthousiast over deze parken en vind het met name heel leuk dat je zo dicht bij de stad actief in de natuur bezig kunt zijn!”

 


 

5 tips van Mariëlle

Staan je kinderen nu niet meteen te springen? Marielle geeft nog 5 tips die jou kunnen helpen om je kind naar buiten te krijgen:

1 Begrens de schermtijd en stel bij mooi weer de voorwaarde dat de kinderen gewoon naar buiten moeten (leg de iPad weg);

2 Faciliteer als ouder door bijvoorbeeld te zorgen voor een bal of stoepkrijt. Structuur echter niet teveel, want het leuk is juist dat kinderen zich gaan vervelen en dan zelf iets gaan bedenken;

3 Vind je kind het spannend om naar buiten te gaan? Ga dan mee! Ga zelf joggen en laat je kind meefietsen. Denk ook eens aan touwtje springen (met een groot touw), waarbij jij als ouder het touw draait;

4 Zorg voor kleding die lekker zit en vies mag worden;

5 Voor kinderen die minder ‘fysiek’ zijn. Geef ze een opdracht; bijvoorbeeld maak een foto’s van bijzondere gebouwen of dingen in de buurt. Of laat ze een mooie tekening/ speurtocht maken van stoepkrijt.

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!