Buddy’s in ons bos

10 juni 2021
Social Impact Begeleider Header

Samen, respect, plezier, groei en veiligheid. Dit zijn onze vijf kernwaarden. Met deze woorden in ons achterhoofd, maken wij ons bos ieder jaar een stukje mooier. Vorig jaar deden we dit door een nieuw soort medewerkers te introduceren: de buddy’s. Ons bos is namelijk ook een leerplek voor stagiairs of traject medewerkers, veelal jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een aantal van hen hebben soms extra begeleiding nodig op de werkvloer, hier komen de buddy’s goed van pas!

Ons bos is niet alleen een werk-, maar ook een leerplek en onze medewerkers zijn niet alleen kliminstructeurs of keukenmedewerkers, maar ook stagiairs of jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een aantal van hen hebben soms wat extra begeleiding nodig op de werkvloer, hier komen de buddy’s goed van pas!

Buddy’s zijn dus een soort trainers die dagelijks op de werkvloer staan. Ze zijn er als vraagbaak voor al onze medewerkers. Heeft iemand een vraag over de werkzaamheden? Dan kan deze direct bij de buddy terecht. In praktijk is het zo dat de buddy’s veel bezig zijn met het ondersteunen van medewerkers met een hulpvraagstuk, dit zijn veelal trajectmedewerkers of stagiairs. Hierbij zijn ze niet toegewezen aan één specifieke medewerker, maar kunnen ze meerdere teamleden tegelijkertijd helpen.

boss kitchen amsterdam, fun forest

Buddy’s zijn er voor al onze teamleden, in het bos, achter de receptie en in de keuken.

Om deze hulp te kunnen bieden, krijgen onze buddy’s en speciale training. Deze wordt verzorgd door onze Social Impact Manager, Michiko. Zij geeft de nieuwe buddy’s handvatten en tools mee om de medewerkers het beste te kunnen helpen. Verder worden de buddy’s altijd overtallig ingepland, dit betekent dat ze als “extra” medewerker op het rooster staan. Zo hebben ze altijd de tijd en ruimte om te kunnen helpen als dit nodig is.

Op de dag zelf is het aan de buddy’s om aan te voelen wat er moet gebeuren. Is het een dag met veel rustige momenten? Dan kan kunnen zij tijd steken in het aanleren van nieuwe werkzaamheden. Maar als er een drukke dag op het programma staat, kunnen de buddy’s ook een helpende hand bieden in het bos of bij de receptie. Ze zijn dus eigenlijk een soort vliegende keep.

Ben je benieuwd geworden naar onze buddy’s? We stellen er graag een paar aan je voor!

Buddy’s in ons bos

Van links naar rechts zijn dit Jordy, Noor & Richard.

Jordy heeft meerdere functies in ons klimbos in Amsterdam, maar buddy zijn is toch echt één van zijn favorieten.
“Ik help mensen graag met vaardigheden waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Maar ik leer ook van hen! Werken met zoveel verschillende mensen zorgt ervoor dat je zelf ook meer snapt van de samenleving.”

Noor werkt sinds 2017 in onze Boss Kitchen in Rotterdam, daar leert zij steeds meer over de verschillende achtergronden van
haar collega’s.
“Het leukste aan mijn nieuwe rol als Buddy is het zien van de groei bij collega’s, juist ook als het gaat om zelfvertrouwen en plezier in het werk”.

Richard werkt al bij Fun Forest sinds 2014, is vanaf 2017 ook hoofdinstructeur en nu ook buddy en trainer. Zeer toepasselijk, gezien Richard een propedeuse sociaal pedagogische hulpverlening in de pocket heeft.
“Het allerleukste aan buddy zijn vindt ik om echt te kunnen helpen en vervolgens ook de groei van een collega in het werk in het bos te zien”

 

Dit vind je vast ook leuk!

Gerelateerde berichten

Kies nu jouw locatie!

Almere
  • Hèt klimbos van Flevoland
Tickets
Amsterdam
  • Uitdaging voor jong & oud
Tickets
Rotterdam
  • Klimmen en watersport
Tickets
Venlo
  • Unieke klimonderdelen
Tickets
Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Gaat het om een groepsuitje? Ga dan naar funforest.nl/groepsuitjes om jouw groepsuitje te boeken. Kom je er dan nog niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: ons klimbos is vaak het rustigst in de ochtend 👍

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90